Pistonlu Kompresör Tamiri - An Overview
Pistonlu Kompresör Tamiri - An Overview
Blog Article
Su ve yağ buharları basınçlı hava soğutulunca bir miktar sıvılaşarak yoğuşum (kondensat) ayırma kaplarında (kondenstop) toplanırlar. Sonra oradan periyodik olarak otomatik boşaltma sistemiyle dışarı atılırlar.
Hava filtresinde biriken tozların ve tortuların meydana getirdiği kirlilik, kompresör performansını azaltan ve enerji kaybına yol açan olumsuzlukların başında geldiği için düzenli aralıklarla temizlenmelidir.
Aydın Trafo Makine ve Sanayi A.Ş. 1960 yılında kaynak makinası imalatına başlayan ve çanta kaynak makinası ile ilklere imza atan…
Havadan havaya ve havadan soğutucu gaza ısı değişimi sağlayan çift kademeli eşanjör sistemi ile tasarruf sağlar.
Kısa vidalı kompresör nedir sorunun cevabı: tazyiklı hava elde etmek amacı ile kullanılan kompresör çeşididir. Başka kompresör çeşitlerine bakılırsa bir piston ya da benzeri bir donanım kullanılamaz.
Yağ kullanımının anormal seviyede artworkış göstermesi de kompresör tamiri gerektiren bir noktadır.
Daha fazla bilgi için uzmanlarımıza danışın Basınçlı hava sistemlerinde su yoğuşması işletme masraflarını artworkırır.
Su paslanma ve kirlenme riski doğurduğundan, prosese gitmeden önce hava soğutularak, bu nem sistemden dışarı atılmalıdır.
Pistonlu kompresörler genellikle, etkili bir soğutma sistemine sahip olmadıkları için arıza yapmaktadır. Cihazın etkili bir şekilde soğutulmaması ve çok çalışması sibopların aşırı derecede ısınmasına sebep olur. Sibopların ısınması sonucunda ise, yağ seviyesi azalarak yağsız çalışmak zorunda kalan segmanın aşınmasına sebep olur.
Soğutma aşaması sırasında ayrılan tüm yoğuşma suyu bir seviye sensör sistemi tarafından otomatik olarak işlenir ve boşaltılır. Ortaya çıkan basınçlı hava yeterince kuru ve çoğu concludeüstriyel kullanımlar için uygundur.
Emme ve basma basıncında veya debi miktarında herhangi bir değişiklik gözükürse, bu durum işletmede bir hata olduğunun da işareti olabilmektedir. Kompresörün çalışma durumu aynı devam etse bile basılan gaz sıcaklığında artworkış ya da emme basma subaplarında farklılık gözükebilir. Böyle durumlarda elle kontrol edilerek arıza tespit edilebilir. Kompresörlerde yağlama yağı 50 ile sixty five Vidalı Kompresör Tamiri derece olmalıdır. Sıcaklık bu derecelerin dışına çıktığında soğutucu iyi çalışmakta ya da yağ pompası yeterli düzeni sağlayamamaktadır. Basınç, sıcaklık ve debi değişimleri sorun olarak ele alınıp çözümlenme gerektirebilir. Gerekli tedbirler alınmalı ve kontrol edilerek çözülmelidir. Örneğin yağlama basıncı düşmüşse filtre tıkanmış olabilir ya da yatakların aşınması yağ basıncının düşmesine neden olabilir. Yağlama borularının giriş noktalarında bulunan valfler tıkanabilir. Silindir soğutma suyu sıcaklığında gözlenen değişikliklerde soğutma suyu sistemi kontrol edilmelidir. Kompresörde sıkıştırma oranı artarsa basma gazı sıcaklığı da artmaktadır.
Ayrıca panel filtre, seperatör, emiş grubu tamir takımı ve Pistonlu Kompresör Tamiri vida rulman tamir takımı gibi parçalarda değişim gerekiyorsa sorun meydana gelen ya da ilerleyen zamanlarda problem oluşturacak parçaların değişimleri yapılır.
Ayrıca, servis sağlayıcının hızlı bir şekilde ulaşılabilir burada olması, cihazların daha kısa sürede tamir edilmesine katkı sağlar.
About us İş yerlerinde kullanılan soğutmalı hava kurutucusu, kimyasal buraya tıklayın hava kurutucu, basınçlı hava filtrelemeleri, azot ve oksijen gaz jeneratörleri ve pano otomasyon sistemlerinin her marka ve modeline yönelik 7/24 onarım ve bakım hizmet vermekteyiz.
Segmanların aşınmasını İnternet sitesi takiben silindirin çizilmesi ve silindirden kopabilecek parçaların piston ve biyel kollarına zarar vermeleri, krank rulmanlarının bozulmasına ve kırılan biyel kolu sebebiyle gövdenin kırılmasına veya çatlamasına sebep olabilmektedir. Sonuç olarak makinenin bozulması ve atıl hale dönüşmesi kaçınılmaz olmaktadır.